Witte

Posted 5 dagen agoDucorps

Leeftijd: 16
Geslacht: Vrouw
Size: Middel

Over

Bonjour allemaal,

Ik ben Witte, een vrouwelijke Ducorps kaketoe van 16 jaar oud. Wist u dat de Ducorps is genoemd naar de Franse marineofficier Louis-Jaques Ducorps (1811-1858). Ik spreek echter geen woord frans, fluit helaas ook geen frans, maar kan wel heerlijk kwetteren. Dan lijkt het of ik in discussie ga. Ik kan ook geluiden maken als ‘papa’ en de honden nablaffen als hij blaft. Mijn naam heeft geen verdere uitleg nodig, denk ik 😉

Het liefst zit ik hoog, boven op mijn kooi. Deze kooi is eigenlijk nooit dicht. Ik zit dan heerlijk om me heen te kijken en dat vind ik het leukste. Spelen doe ik dan ook niet graag. Er is best veel speelgoed geprobeerd, maar eerlijk gezegd kijk ik daar niet naar. Het liefst zit ik op je schouder. Althans de schouder van de vrouw des huizes. Als ik daar zit, voel ik me een echte koningin en ze kan dan ook alles met me doen. Er woont hier ook een heer des huizes. Die vind ik minder leuk en dan kan ik ook wel happen hoor. Mijn voorkeur gaat wel echt uit naar vrouwen. Mannen vind ik op zich wel leuk, en ik kan er ook lief tegen doen, maar daarna zie ik ze meer als partner en dat maakt dat het niet goed gaat. Daar moet je wel echt rekening mee houden. Het kost wel even wat geduld met me, maar ik kan nou eenmaal eenkennig zijn. Als je mijn vriendin bent, zijn we dat ook echt voor het leven.

Eten doe ik wel graag! Wat ik lekker vind is gedroogd fruit. Vers fruit is tot nu toe nog niet gelukt om te eten. Daar wordt altijd wel goed hun best voor gedaan, maar ik haal daar mijn mooie neus voor op. Wie weet als je dat blijft proberen, want ze zeggen ook wel dat de aanhouder wint. Stiekem lust ik ook graag een stukje kaas, maar dat krijg ik dan weer niet. Ook eet ik graag van mijn dagelijkse standaard voer voor kaketoes welke is aangevuld met gedroogde fruit en zaden.

Ik ben gewend met andere dieren. Zo woont hier ook een hond waar ik zeker niet bang voor ben, hooguit een tikkie voorzichtig natuurlijk. Zoals ik net al aangaf kan ik hem goed nadoen met blaffen.
Ik heb wel een klein schoonheids-issue, ik heb mijn mooie buik wat kaalgeplukt. Inmiddels vind ik dat zelf ook niet mooi meer, ben immers ook een diva, dus probeer de veertjes weer te laten groeien. De veertjes komen langzaam terug, maar dat kost meer tijd dan ik gehoopt had.

Ik ben op zoek naar een forever home nadat ik in korte tijd nu voor de 2e keer zal verhuizen. En ik hoop dat je mijn vertrouwen met wat extra geduld weet te winnen. Dan zullen we zeker beste vrienden worden. Het is dan ook goed voor me om bij een vrouw te gaan wonen.

Ik ben gesext, ongetest en mag verhuizen vanuit Lanklaar (Limburg) met kooi en mijn spulletjes voor een vergoeding van 300,-.
Als je Witte een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar zij komt te wonen.
*Je moet kennis en ervaring hebben met papegaaien en het liefst al ervaring hebben met kaketoes.
* Zij leeft graag veel buiten zijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een (digitaal) huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.
Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.  (vul het formulier zo uitgebreid mogelijk in)

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden

Informatie over de vogel:

  • DNA getest / sext
  • Stapt op
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig
  • Komt met kooi

Kan goed samen leven met:

  • Andere dieren

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier