Yara

Posted 1 maand agoHalsbandparkiet

Leeftijd: 2
Geslacht: Vrouw
Size: Klein

Over

Hallo lieve allemaal,

Mag ik mij even aan jullie voorstellen? Mijn naam is Yara, een halsbandparkiet vrouwtje van 2 jaartjes jong. Mijn geliefde baasje is helaas overleden en daarom ben ik op zoek naar iemand die mij de liefde en aandacht kan geven die ik verdien.

Met vrouwen heb ik over het algemeen niet zo veel; ik ben meer gericht op mannen. Mijn mannelijke baasje was echt mijn beste vriend en hij kon mij heel gemakkelijk oppakken en kriebelen. Eenkennig was ik ook wel een beetje naar hem. Niet dat ik anderen bijt hoor, maar ik zit niet zomaar bij iedereen. Ook vind ik het niet fijn als je met je handen bij mijn kooi in de buurt kom. Maar buiten de kooi stap ik wel op, hoewel ik dit nog wel heeel erg spannend vind.
Ook met andere vogels heb ik niet zo veel. Momenteel zit ik op een plekje waar ook andere vogels zijn, maar hier kan ik helaas niet tot rust komen. Als ik op een rustig plekje kom te wonen en je genoeg geduld en aandacht voor mij hebt, kan ik voor jou een maatje voor het leven zijn.

Nieuwsgierig ben ik wel en ik kom ook zeker naar je toe als je wat lekkers voor mij hebt. Dit neem ik dan van je aan en eet ik lekker op. Tja, liefde gaat door de maag he. Maar dat maakt wel dat je mij goed kunt trainen en mijn vertrouwen kan winnen: voor een snoepje luister ik wel. Vooral fruit en nootjes vind ik erg lekker.
Naast dat ik fruit en nootjes erg lekker vind, eet ik ook graag groente, een lekkere chop, pallets en een zadenmix. Een goede eter ben ik dus zeker! Dol ben ik op appel, walnoten, paprika en rode pepers.

Mezelf vermaken in en buiten de kooi kan ik erg goed. Geef mij maar speelgoed waar ik op kan knagen, zoals hout, kurk en karton, en ik kan uren zoet zijn.
Verder ben ik een echte “early bird”. Als het zonnetje begint te schijnen dan wordt ook ik wakker. Dat laat ik dan ook altijd even weten aan mijn baasjes. Gillen doe ik niet hoor, maar dan maak ik leuke koerende geluidjes in de ochtend om te laten weten dat ik wakker ben.

Andere huisdieren ben ik niet gewend. Omdat ik momenteel wat schrikkerig ben, denk ik ook niet dat ik het erg fijn zou vinden als er andere huisdieren aanwezig zijn.
Verhuizen doe ik vanuit Rozenburg voor een vergoeding van €50,- zonder kooi. Gesext ben ik wel, maar niet getest op overdraagbare ziektes.

Als je mij een goed huisje zou willen bieden, lees dan onderstaande eisen goed door:

* Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen
* Er moet een man aanwezig zijn als maatje voor mij
* Genoeg geduld om met mij een vertrouwensband op te bouwen
* Het liefst geen andere vogels in huis
* Genoeg tijd, liefde, rust en aandacht voor mij
Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je ons een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.
Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

Informatie over de vogel:

  • DNA getest / sext
  • Vriendelijk naar vreemden
  • Stapt op
  • Kan als enige vogel
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier