Yooki & Kaaya 8-2-2019 (Rescue)

Posted 5 jaar ago

Over

Vandaag zijn Kaya de BG en Youki de grijze bij ons in de opvang gekomen. Hun baasje is ziek en deze week met spoed opgenomen, ze kan niet meer voor ze zorgen ivm haar gezondheid erg triest allemaal. Een lieve vriend van deze dame heeft alles voor deze dame geregeld en vandaag zelfs deze kanjers naar hun nieuwe opvangplek bij Ron en zijn vrouw gebracht.

De week ervoor is deze lieve vriend met ze naar de VA geweest om ze te laten testen zodat opvangen makkelijker zou zijn…in hun geval was dit achteraf een heel ander verhaal.
Beide lieverds zijn licht positief getest op PDD dus mogen ze niet bij andere vogels en gelukkig hebben Ron en zijn vrouw geen vogels en wilden voor de komende 2-3 maanden deze 2 kanjers opvangen en verzorgen om vervolgens ze na 2 maanden opnieuw te laten testen om te kijken of ze nog steeds licht positief zijn of misschien wel negatief.

Bij negatief gaan de deze kanjers in de herplaatsing en bij positfie moeten we een andere oplossing gaan zoeken, of het PDD house of bij iemand zonder vogels maar dat zien we straks wel wanneer we opnieuw testen.

Voor nu zijn ze op hun nieuwe plek en zijn ze aardig vrolijk voor hun eerste dag!

Elita Super bedankt voor de mooie kooi, speelboompje voor Youki, het voer etc…. xxxx
Ron en familie super bedankt voor jullie inzet zover en de opvang en de zorg voor deze 2 kanjers!

Ondertussen zijn Kaya en Yoeki opnieuw getest en de uitslag was dit keer positief, na nogmaals testen zijn ze nu weer zwak positief dus we kunnen er iig van uit gaan dat ze PDD hebben.