Yoshi & Barney

Posted 5 maanden agoValkparkieten

Leeftijd: 4 en 6 jaar
Geslacht: Vrouw
Size: Klein

Over

Hallo daar!

Wij zijn Yoshi (4 jaar) en Barney (6 jaar), twee hele lieve valkparkiet popjes. Onze baasjes werkten eerst veel thuis, maar omdat ze nu een andere baan hebben, moeten ze allebei veel op locatie werken. Ze hopen voor ons een plek te vinden waar we lekker vaak uit de kooi kunnen en waar voldoende liefde en aandacht voor ons is.

Als echte vriendinnen doen wij van alles samen: we slapen heerlijk naast elkaar op stok, eten samen en spelen samen. Maar ook zonder elkaar kunnen we ons goed vermaken en vaak zat doen we buiten de kooi lekker ons eigen ding.

Zo zie je Yoshi vaak op de kop hangen en met haar oranje lantaarntje met belletje spelen: haar favoriete speeltje, wat uiteraard meeverhuist. Het favoriete speeltje van Barney? Dat is eigenlijk alles wat ze kan slopen! Ook heeft Barney verschillende ladders in haar kooi hangen waar ze graag op speelt of op ligt. Verder is Barney niet de beste vlieger, maar ze scharrelt graag rond over de grond.

Zet je ergens een bakje water neer? Pas dan maar op dat je niet nat wordt! Wij houden ervan om heerlijk te badderen. Ook een watergevecht met de plantenspuit vinden we heerlijk. Even die mooie kuiven van ons stylen!

Yoshi is een echte allemansvriend, ontzettend tam en komt graag bij je zitten. Ze wordt niet graag door handen geaaid, maar komt met haar kopje tegen jouw kin of gezicht aan om te kroelen. Ze is daarom ook vooral gek op mannen met een baard! Ook vanuit de kooi kun je haar gerust op je hand laten stappen. Barney moet daar in de kooi niets van hebben: dat is haar territorium. Maar eenmaal buiten de kooi komt ook Barney graag bij je zitten om lekker gekroeld te worden. Het is een echt knuffelbeest (als je eenmaal door haar koppigheid heen kunt kijken).

Ben je fan van star wars of game of thrones? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Althans, bij Yoshi, Barney’s gefluit heeft nog wat oefening nodig. Maar Yoshi fluit regelmatig het starwarsdeuntje, game of thrones, en zingt “in de maneschijn” of “if you’re happy and you know it…”. Ze houden beide superveel van muziek. In de ochtend begroet Yoshi haar baasje ook altijd met een fluitje wat ze iedere ochtend naar elkaar doen.

Van mannetjes valkparkieten moeten wij allebei niets hebben. Daar hebben wij eerder mee samengewoond, maar dat werkte niet. Graag zijn wij dus de enige vogeltjes in huis, of eventueel een ander popje. Van andere huisdieren zoals honden of katten trekken wij ons niets aan. Tenzij ze te lang bij onze kooi zijn, dan jagen we ze weg. Want dat is onze plek!

Verder zijn we goede eters. Onze voorkeur gaat naast ons zadenmengsel uit naar komkommer, rode paprika, broccili, walnoten en trosgierst. En af en toe krijgen we van ons baasje een honingstok: zeker Barney kan dan haar geluk niet op!

Af en toe heb ik, Barney, wel last van wat kwaaltjes. Niets ernstigs hoor, maar wel fijn als je mij daarbij kunt helpen. Zo krijg ik wat extra calcium als ik druk ben met het leggen van eitjes. Ook heb ik soms last van mijn oog, meestal als ik in de rui ben. Dan druppelt mijn baasje wat oogzalf met vitamines in mijn oog en is het zo weer opgelost.

Verhuizen doen wij vanuit Raalte (Overrijssel) voor een vergoeding van €25,00 samen met onze kooi en speelgoed.
Gesext zijn wij wel, maar niet getest op overdraagbare ziektes.

Als je ons een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
* Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar wij komen te wonen
* Je moet ervaring hebben met parkiet- of papegaaiachtigen
* Wij hebben graag de ruimte om onze energie kwijt te kunnen en daarnaast moet er ook voldoende tijd voor ons zijn voor aandacht.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je ons een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

 

Informatie over de vogel:

  • DNA getest / sext
  • Vriendelijk naar vreemden
  • Stapt op
  • Hand tam
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig
  • Komt met kooi

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier