Codie en Charlie † (Rescue)

Posted 7 jaar ago

Over

21 September 2016 werdem wij getipt door een dame die om de hoek woont bij een dierenwinkel, daar zitten 2 Rose Kaketoe baby’s . volgens de winkel eigenaar 16 weken oud, ze zitten er al minimaal een week of 6. Ze krijsen de hele dag de boel bij elkaar en zien er erg vies en niet gezond uit en 1 van de 2 zet soms de snavel nogal in een rare stand. Volgens de eigenaar willen ze maar niet normaal eten.
Nadat ik heb overlegd met de dame, hebben wij besloten dat ze ging onderhandelen aangezien het lijkt of ze er snel van af willen, volgens de woorden van het winkelpersoneel kon het niet snel genoeg zijn.
Ze is gaan praten en wij hebben een deal kunnen sluiten. Ze hebben thuis hun krop vol gekregen met pap en waren stil…..
De volgende dag gelijk naar de VA gegaan….deze heeft de volgende diagnose gesteld: Flink ondervoed en hun ontlasting zat Vol met Bacteriën. Daarnaast had Codie (die steeds met zijn snavel trok en omviel) zulke stevige scheuten pijn aanvallen dat ie daarom veel omviel.
De vogels werden getest en moesten thuis flink gewassen worden, flink worden gevoerd (pap) en een antibiotica kuur afmaken.

Uiteindelijk kwamen de testen terug en deze waren gelukkig vrij van ziekte, wel zijn beide vogels 2 weken later met 2 dagen van elkaar alsnog overleden aan de gevolgen van hun vreselijke slechte start, ondervoeding en slechte verzorging. Dit is uit sectie gebleken.
Lieve Codie en Charlie wij zinden het heel erg dat wij jullie niet hebben kunnen redden, Bonita en Mirjam super bedankt voor het opvangen en jullie goede zorgen voor deze 2 kansloze baby’s.
Codie en Charlie…..Nu bij elkaar in de vogelhemel op jullie voor eeuwige vrije vlucht zonder pijn en zonder honger. Wij zijn blij dat jullie nog even hebben mogen voelen hoe het was om geliefd te zijn, Geven jullie Hope en Chico een kusje van ons?