Shady † (Rescue)

Posted 7 jaar ago

Over

Vanmorgen kregen wij een oproep van een dierenwinkel.
Gisteren avond is bij hun voor de winkel een grijze roodstaart met kooi en al gedumpt…. via Ylona hebben ze ons ingeschakeld.
Lieve Marie- Louise en haar man zijn de vogel op gaan halen en daar staat hij nu in Quarantine, morgen gaan wij IJburg bellen en dan gaat hij naar de VA om getest te worden en even grondig te laten onderzoeken. Marie-Louise en man SUPER bedankt hiervoor!
Zo op het eerste gezicht ziet hij er niet tiptop uit, zijn ogen mankeren iets, zijn snavel is niet helemaal top en hij zit een beetje doorgezakt op de stok. Het lijkt of hij/zij al leeftijd is maar dat kan gezichtsbedrog zijn door een slechte staat van het lichaampje, dus echt even na laten kijken.
Vanaf dan weten wij meer en zullen wij wachten op de test resultaten en deze zielige maar nu toch ook weer geluksvogel gaan herplaatsen.
Lief nog naamloos moppie wat een treurige gebeurtenis wij laten een traantje voor jou dat jij zo maar afgedankt word maar oh zo fijn dat je in onze handen bent beland, wij gaan er ALLES aan doen om jou nog een resterend mooi leven te bezorgen!
Ondertussen zijn wij erachter gekomen dat dit opzet was van die dierenwinkel zelf en de vogel ondertussen Shady gedoopt uit hun eigen winkel kwam. Schandalig gewoon!
Shady is naar de Vogelarts geweest en inderdaad mankeert hij iets aan zijn ogen en was hijzelf niet in beste gezondheid. De testen die terug zijn gekomen hadden als uitslag dat hij Positief is op PDD, daar waren wij echt even van uit het veld geslagen en vinden dit natuurlijk vreselijk.
Maar gelukkig hebben wij Shady kunnen herplaatsen bij Maartje en Maartje heeft een grijsje die ook PDD heeft en nu mag Shady zijn leven slijten bij Maartje en heeft er nog gezelschap van een grijsje bij ook. Het gaat je goed kereltje wij hopen dat ondanks je ziekte je samen met je vriendje nog heeeel lang mag leven.

UPDATE over Shady, Shady zijn PDD is flink gaan opspelen, hij viel erg af en zat helemaal niet lekker meer in zijn vel. Maartje’s besluit samen met ons was om Shady niet langer te laten lijden dus wij hebben hem in laten slapen. Lief Moppie wij vinden het erg triest dat je niet langer hebt ogen genieten maar in ieder geval wel een paar maanden met liefde bent verzorgd….rust zacht lieverd!