Hope † (Rescue)

Posted 7 jaar ago

Over

Deze vijftien jarige Blauwe Voorhoofd Amazone troffen wij aan via Marktplaats.nl bij een winkel voor vogel benodigdheden. Volgens de advertentie zou de vogel op een blind oog na helemaal gezond zijn. Ons gevoel vertelde een ander verhaal. Het initiatief voor Hope for Wings was net enkele dagen oud en wij besloten in actie te komen voordat iemand zonder verstand van vogels of een kweker op zoek naar een koopje de zou kopen. Via donaties werd de benodigde 125 euro verzameld, vervoer en opvang geregeld en de vogel opgehaald. Dit was op een woensdagavond.
Enkele dagen later, op zaterdag, werd duidelijk dat Hope, zoals wij de vogel inmiddels toepasselijk hadden genoemd, alles behalve in orde was. Met spoed brachten wij Hope naar de Vogelartspraktijk De Baronie. Na onderzoek constateerde de heer Bastiaanse dat, door het jarenlang geven van verkeerde voeding, Hope zwaar verkalkte longen, verstopte neusgaten had en hartritme stoornissen leed en aan beide ogen bijna blind was. Na overleg, waaruit bleek dat de kwaliteit van Hope’s leven minimaal zou zijn belogen wij om Hope in te laten slapen en te cremeren.

Rust in vrede lieve Hope. Voor jouw kwam de redding te laat maar je sterkte ons wel in de strijd die wij voeren, en je zal altijd een speciale plek in onze harten houden.